כניסה
למנויות
צרו קשר

פאינה (Faina)

פאינה (Faina):

המתכון מתאים למחבת (שניתן להכניס לתנור) בקוטר 24 ס"מ, הבלילה צריכה להיות דקה אך לא דקה מדי.

רכיבים:

2/3  כוס קמח חומוס
1 כוס מים פושרים
1/3 כפית מלח
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית של אורגנו/טימין/רוזמרין מיובשים.

אופן הכנה:

מתחילים בערבוב הקמח עם המים ואז שמים בצד ל 30 דקות ובזמן זה נחמם את הגריל בתנור ולאחר 30 דקות נוסיף את יתר הרכיבים חוץ מהשמן והפלפל השחור. 

שמים את השמן במחבת ומוסיפים את הבלילה על אש בינונית כ 4 דקות, לא הופכים - לקראת הסוף כשהבלילה קצת יציבה נפזר את התוספות שנרצה ונכניס לחלק העליון בתנור לכ 5-10 דקות (עד להזהבה)
לשכבה העליונה:
אפשר כמו בתמונה להכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות ומעל 2 פרוסות גבינ"צ וכף פרמזן.

כשנוציא מהתנור נוסיף עלי בזיליקום טרי ועגבניות שרי חתוכות.
ניתן לוותר על הגבינות ולהוסיף מעל ירקות אנטיפסטי/בצל מטוגן.
בשילוב עם סלט יש לנו ארוחה מעולה!

איך נתייחס:

רכיבים ל 4 מנות (כ 11 מנות חלבון/פחמימה - ניתן לבחור לחלק בהתאם לארוחה, ללא הגבינות נתייחס לזה כ 8 מנות חלבון/פחמימה)

 
להאמין. לפעול. להגשים.