פאינה (Faina)
פאינה (Faina):
המתכון מתאים למחבת (שניתן להכניס לתנור) בקוטר 24 ס"מ, הבלילה צריכה להיות דקה אך לא דקה מדי.
2/3 כוס קמח חומוס
1 כוס מים פושרים
1/3 כפית מלח
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית של אורגנו/טימין/רוזמרין מיובשים.
אופן הכנה:
מתחילים בערבוב הקמח עם המים ואז שמים בצד ל 30 דקות ובזמן זה נחמם את הגריל בתנור ולאחר 30 דקות נוסיף את יתר הרכיבים חוץ מהשמן והפלפל השחור.
שמים את השמן במחבת ומוסיפים את הבלילה על אש בינונית כ 4 דקות, לא הופכים - לקראת הסוף כשהבלילה קצת יציבה נפזר את התוספות שנרצה ונכניס לחלק העליון בתנור לכ 5-10 דקות (עד להזהבה)
לשכבה העליונה:
אפשר כמו בתמונה להכין רוטב עגבניות מעגבניות טריות ומעל 2 פרוסות גבינ"צ וכף פרמזן.
כשנוציא מהתנור נוסיף עלי בזיליקום טרי ועגבניות שרי חתוכות.
ניתן לוותר על הגבינות ולהוסיף מעל ירקות אנטיפסטי/בצל מטוגן.
בשילוב עם סלט יש לנו ארוחה מעולה!
איך נתייחס:
רכיבים ל 4 מנות (כ 11 מנות חלבון/פחמימה - ניתן לבחור לחלק בהתאם לארוחה, ללא הגבינות נתייחס לזה כ 8 מנות חלבון/פחמימה)
